Bent u aan het bouwen en wilt u uw energieverbruik zo laag mogelijk maken? Denk dan zeker ook aan de luchtdichtheid van uw gebouw. Door luchtlekken uit te schakelen, zal uw verbruik ingrijpend verminderen. Zo komt een optimalisatie van de luchtdichtheid van 15% al overeen met een energiebesparing van 10%. Daarnaast zal luchtdicht bouwen ook zorgen voor een goede werking van het ventilatiesysteem, is er minder kan op vochtschade en verbetert het akoestisch comfort.

Wij helpen u graag als volgt bij die optimalisatie van de luchtdichtheid:

  • We sporen luchtlekken op en werken ze weg met behulp van een blowerdoormeting.
  • Voor een optimaal resultaat doen we de eerste test vóór de definitieve afwerking. Zo kunnen we de luchtdichtheid bijsturen waar nodig.
  • Een definitieve meting gebeurt wanneer het gebouw volledig afwerkt is.

Meer weten over de blowerdoortest

Voor de blowerdoortest, plaatsen we een ventilator in de deuropening van de woning. Dan brengen we de woning op onder- en overdruk en meten we het volume dat de ventilator moet inblazen om een constant drukverschil aan te houden. Hier wordt de n50-waarde bepaald. Deze waarde geeft de hoeveelheid ververst luchtvolume per uur weer bij een drukverschil van 50 Pascal. Hoe luchtdichter het gebouw is, des te minder warmte er door kieren en spleten verloren gaat en hoe minder energie er dus nodig om het gebouw te verwarmen.

De definitieve resultaten van de blowerdoormeting mogen trouwens gebruikt worden in de EPB- en PHPP-software. Hierdoor kan het E-peil gemakkelijk 8 à 10 punten dalen. Dit kan doorslaggevend zijn voor het wel of niet in aanmerking komen voor subsidies en korting op onroerende voorheffing.

Ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen